БНТ се разделя с още един от най-известните си журналисти. Става въпрос за Камен Алипиев, известен още като Кедъра. 

Алипиев е едно от най-разпознаваемите лица в спортната журналистика, като от дълги години работи в националната телевизия. 

"Благодаря Ви! Обичам Ви! Мълча и ще продължавам да мълча! Няма да кажа никога една лоша дума за БНТ, така ме е научила легендата, великата Нери Терзиева, с която имах честта да поработя в друго грандиозно начинание - ЕФИР2! Ако аз съм някой, това е единствено благодарение на телевизията Майка!", написа Кедъра във "Фейсбук".

Както БЛИЦ съобщи, конфликт на интереси е сложил край и на кариерата на Витомир Саръиванов в обществената медия едва година, след като стана шеф на спорта.

Още когато пое БНТ, Емил Кошлуков обяви, че е на червено. Вероятно всички тези промени се дължат на свиването на бюджета на телевизията, която има сериозни финансови проблеми. 

По-рано през седмицата излезе информация, че от ефир ще слезе и предаването за култура "Нощни птици" с водещ Искра Ангелова. До момента официално становище от телевизията няма.

Телевизията "майка" вече спря излъчването на "Спортисимо" и на "Стани богат", а също така оряза бюджета на "Бързо, лесно, вкусно". 

Очаква се рокадите в националната телевизия да продължат, докато състоянието й се стабилизира.