Скандалният бокьор в супер тежка категория Дерек Чизора проведе открита тренировка в Лондон. Тя е част от подготовката му за боя с Дейвид Хей, който ще се състои на 14 юли.

Както е известно, до мач се стигна, след като двамата се сбиха на пресконференцията след двубоя на Дерек Чизора с Виталий Кличко, който той загуби.

Хей, който в края на миналата година падна от другия брат с фамилия Кличко - Владимир, за колана на WBА, не можеше да повярва, че сънародникът му е загубил. Британецът беше намерил място сред журналистите и започна да обижда своя колега.

"Дейвид Хей е срам за бокса. Ако той е боец, трябва да се бие с мен", заяви пък Чизора. Хей обаче отвърна: "Ти загуби три поредни мача. Три поредни!", след което отново Чизора взе думата: "Бий се с мен! Бий се с мен".

Тогава Дейвид Хей не издържа и се провикна: "Искаш ли да ми го кажеш в лицето?" Чизора стана от мястото си и премина между журналистите в посока Хей. Двамата допряха глава до глава, след което Дерек зададе въпроса си директно в очите му: "Искаш ли да се биеш с мен?

Тогава изведнъж Хей го удари с бутилка в ръка. Чизора не се поколеба и отвърна. Двамата паднаха на земята и не спираха да си разменят удари. Журналистите, операторите и фотографите пируваха. Двамата треньори на боксьорите също бяха въвлечени в боя. Имаше викове, удари, летяха и шишета. Хей даже се опита да замери противника си със статив за камера.

Докато се опитваше да ги раздели треньорът на Дейвид Хей - Адам Бот, получи удар в главата и аркада. След невероятните сцени Чизора се върна на масата са пресконференция и извика: "Той ме удари с шише! - и продължи - Ще го застрелям. Заклевам се Дейвид, ще те застрелям!"