Още преди пандемията от коронавирус Ейлид Дойл беше отписала 2020-а като година без медал от голямо състезание. Но специална доставка от нейния брат пощальон я накара да осъзнае, че е сгрешила.

Джейми Чайлд пристига на вратата на сестра си с обичайната поща – сметки, банкови извлечения, писма и т.н. Към ежедневната поща този път има и един специален пакет – със сребърния медал от световното първенство в Москва през 2013 г. с женската щафета на 4 по 400 метра.

Дойл вече имаше бронзово отличие от този шампионат заедно с колежките си Шана Кокс, Маргарет Адейон и Кристин Охуругу. Този бронз обаче се превърна в сребро заради наказанието на представителка от руския отбор заради допинг провинение.

Шотландката разказа за емоционалната случка да получиш толкова ценно отличие от собствения си брат: “Сребърният световен медал от Москва 2013 да дойде по пощата толкова рано тази година беше специален момент. Беше само четири седмици, след като родих Кембъл и си мислех, че вероятно няма да спечеля никакви медали през 2020 г.

Знаех, че резултатът е бил променен, но нямах известие, че медалът пътува към мен. Нямах съобщение, че те си искат бронзовия медал обратно. Брат ми Джейми е пощальон в района, където живея в момента, така че беше приятна изненада, когато дойде на вратата ми с пакета и каза: мисля, че това трябва да е медал.”