Малката Вики има нужда от помощ, за да живее. Момиченцето от Пловдив има тумор в мозъка. Необходимо е спешно лечение в чужбина, за да оздравее и да продължи да радва родителите си.

Близки на семейството организират в събота и неделя благотворителен базар на пазара на улица "Младежка" в града под тепетата, за да направят повече хора съпричастни към заболяването на малката Вики.

Стара Загора също се присъединява към каузата за набиране на средства за малката Вики. В неделя (29 декември) от 15:00 часа в зала "Иван Вазов" в Стара Загора ще се проведе футболен турнир за набиране на средства в помощ на детето. Ще бъдат поставени две кутии в залата и който има възможност нека помогне.

Родителите на Виктория разбират за образувания тумор на очните нерви, когато е на 9 месеца. Близки и приятели бързо се организират в социалните мрежи, за да помогнат. Заболяването е много рядко и в България лекарите нямат опит да го лекуват. Единственият вариант Вики да оздравее е спешно лечение в Германия. Необходимата сумата от 113 хиляди евро обаче е непосилна за семейството. Лечението в Германия ще трябва да продължи година и половина, смятат лекарите.

ЕТО И МОЛБАТА И БОЛКАТА НА МАЙКАТА ДАНИЕЛА:

Всеки родител може да разказва за агонията и стреса през които преминава, когато гледа как детето му се разболява. Ние сме до него, но какво от това нека и Бог да е с нас! Вики е нашата малка принцеса. Тя е само на 11 месеца. Вики обича да се смее. Тя е всичко за нас, всичко което имаме. За съжаление откриха на Вики тумор в мозъка - глиома оптика на хиазмата и хипоталамуса.

Това е много рядко заболяване и докторите нямат голяма практика. Оперативно не може да бъде отстранено, защото обхваща двата очни нерва и трябва да оставят Вики сляпа. Нейните опции за лечение са химиотерапия или радиотерапия. Лечението на Вики е много скъпо и е непосилно за нас и не може да се осъществи в България.

Най-добрата оферта, която получихме е от Университетската клиника в Хайделберг. Тя е на стойност 113 850 евро. Затова се ОБРЪЩАМЕ към всички хора да помогнат на Вики да оздравее. Всяка събрана стотинка ще отиде за лечението на това съкровище. МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ–МОЛЯ ЗАПАЗЕТЕ ВИКИ.
БЛАГОДАРЯ И СЕ МОЛЕТЕ ЗА НЕЯ!

Ето и дарителската сметка в подкрепа на малката Вики:

Банка Societe Generale Експресбанк
BIC: TTBBBG22
IBAN: BG35TTBB94001525767173
титуляр: Даниела Красимирова Христова (майката на Вики)