Министърът на младежта и спорта професор Даниела Дашева пожела на добър път на най-успешната ни състезателка в женската бобра Станка Златева при старта на строителството на най-новата зала за борба. Както вече стана ясно, съоръжението ще бъде изградено в Сливен.

Залата ще бъде издигната върху терен от 1250 кв. метра, предоставен безвъзмездно на многократната ни шампионка от Община Сливен и с финансовата помощ на Министерството на младежта и спорта, която е на стойност 575 541 лева с включен ДДС и отделно 6341 лв. за строителен надзор. Министър Дашева присъства на първата копка на залата заедно със съветника си Емил Костадинов, експерта на ММС за административни области Стара Загора и Сливен Илия Илиев, кмета на Община Сливен Стефан Радев, председателя на общинския съвет в Сливен Димитър Митев и председателя на Българска федерация по борба Валентин Йорданов.

„Отдавна не съм посещавала Сливен, но виждам, че общината, заедно със Станка Златева, желае да бъде спортен център. Борбата е един от най-българските спортове и с най-големи традиции в печеленето на олимпийски медали. Надявам се залата, която ще бъде построена, действително да се превърне в център на този спорт, защото борбата има нужда от него. И аз зная, че след като моята студентка и олимпийска медалистка е тук, то действително ще бъде така. Подкрепяйте я! Няма как без общината и без вас, хората от Сливен, това да стане реалност. От името на Министерството на младежта и спорта ще положа усилия в рамките на възможното време тази зала да бъде завършена“, каза професор Дашева.

Новата спортна зала ще бъде един от шестте национални центъра по борба, в които ще се провеждат подготовка и състезания от вътрешния календар.

След водосвета, отслужен от отец Йоан, Станка Златева и кметът на Сливен Стефан Радев направиха първата копка на новата зала. Министър Дашева поздрави шампионката за рождения й ден (б.р. - Златева навърши 34 години)  като й пожела нейният пътят да бъде последван и от други големи български спортисти, които да работят с подрастващи.

„Похвално е, че Станка Златева започна работа с деца и се ангажира със строителството на тази зала. Това е хубаво и за борбата като спорт, и за Сливен като град, който ще стане център на борбата, а без спортно съоръжение това няма как да се случи“, добави профeсор Дашева.