Три дербита с участието на холандските грандове ПСВ Айндховен, Аякс и Фейенорд са акцентът в уикенд програмата по спортните канали на Мтел.

Лидерът във временното класиране в Ередивизи – ПСВ Айндховен, вече диша по-спокойно, след като отвори преднина от 7 точки на върха пред преследвача Аякс. В съботната вечер от 20:45 часа „филипсите” посрещат Цволе, който се представя солидно от началото на сезона и дели четвъртата позиция с Фейенорд. Двубоят може да се проследи в ефира на Mtel Sport 1.

В неделния ден Mtel Sport 1 ще излъчи директно мачовете Венло – Фейенорд и Аякс - НАК Бреда. От 15:30 часа настоящият шампион Фейенорд гостува на Венло, който се намира в средата на таблицата. От 17:45 часа Аякс приема състава на НАК Бреда, който се представя неубедително и се бори за своето оцеляване в холандския елит. 

Уикенд програмата на спортните канали на Мтел ще предложи много емоции и на феновете на хокея. Леденият маратон започва от 02:00 часа в петък срещу събота с класиката между Питсбърг Пенгуинс на Сидни Кросби и Вашингтон Кепитълс на Александър Овечкин. Двубоят ще се излъчва директно по Mtel Sport 2. В събота вечер, отново по същия канал, ще се излъчат още два хокейни сблъсъка. От 20:00 часа Монреал Канейдиънс посреща Анахайм Дъкс, а от 02:00 часа е време за двубоя Бъфало Сейбърс - Сейнт Луис Блус. Двата мача можете да проследите пряко в ефира на.

В неделя от 19:30 часа, отново по Mtel Sport 2, е време за сблъсъка между Вашингтон Кепитълс и сензацията в НХЛ – новосформираният отбор на Вегас Голдън Найтс, който впечатлява с представянето си и е сред лидерите в Западната конференция на лигата.

И през този уикенд Mtel Sport 2 остава запазена зона за феновете на свободните боеве. Суперзвездите от UFC за първи път в историята ще гостуват в северния бразилски щат Пара. Шоуто от град Белем е гарантирано, а гвоздеят в програмата ще е сблъсъкът между местната звезда и бивш шампион на UFC Лиото Мачида и американеца Ерик Андерс. Впечатление правят сблъсъците Додсън-Муньос и този при дамите между Шевченко и Кашоейра. Галавечерта на UFC от град Белем, Бразилия, ще се излъчи пряко по Mtel Sport 2 на 4 февруари от 05:00 часа.

Спортните емоции в уикенд програмата ще започнат още от петъчния следобед с прякото излъчване на двубоя Пуна Сити – Керала Бластърс от индийската Суперлига. Българската звезда на гостите Димитър Бербатов е напълно възстановен от травмата си и се очаква наставникът Дейвид Джеймс да заложи на него в търсене на задължителната победа. Двубоят е с начален час 16:30 и може да се гледа пряко по Mtel Sport 1.