Световният шампион по бокс от Милано - Детелин Далаклиев, все още не е взел нито лев за титлата си. 26-годишният плевенчанин получи една камара обещания за пари, след като се прибра със златото от Италия миналия месец, но засега няма нищо. Свилен Нейков гарантира, че Далаклиев ще получи 20 000 лв. от Министерството на спорта, а от федерацията по бокс казаха, че сумата от тях ще бъде подобна.

"Не съм получил абсолютно нищо. Не били решили още. Аз си чакам, но ако до другата седмица не се обади никой, ще почна да ги натискам за парите. Сега съм световен шампион, би трябвало да не ме мотаят, като след Евро 2009, където станах втори", коментира Далаклиев специално за "7 дни спорт".

Шампионът признава, че ако федерацията му даде само 20 000 лв., няма да ги вземе: "Сигурно ще ги откажа. Когато Борис Георгиев стана европейски шампион през 2006 г., му дадоха 20 000 лв. Сега аз съм световен шампион и те пак искат да ми дадат толкова. Няма да стане. Премията от министерството ще е също 20 000 лв., но с данъците сигурно ще останат 15 000."

Далаклиев призна, че не е говорил за пари с президента на федерацията по бокс Марин Димитров: "Чухме се, но не сме обсъждали това. Аз обаче ще си искам парите. Като дойдох, всички искаха да говорят с мен, ама като стане въпрос за пари, се крият. Аз се издържам с бокс. Ако сега не спечеля някой лев, кога ще стане това. Дано да не направят така, че и аз да се замисля за професионалния бокс."/БЛИЦ