Атрактивната надпревара "Изпревари лифта 2018" вече е подкрепа от повече от 100 души. Те са се записали за участие в състезанието с Драгалевския лифт на 29 юли (неделя). Сериозна битка се очертава за джакпота при мъжете. Там ще стартират Шабан Мустафа, победител през 2016 година, Димчо Мицов, призьор в последните три години, националът Иво Балабанов, както и Александър Спасов, който спечели Обиколката на Витоша това лято.  

Единственият, успял да изпревари Драгалевския лифт до този момент през годините - Кирил Николов, обаче отпада за състезанието. Припомняме, че Дизела записа невероятното постижение през 2013 година. Тогава той изпревари Драгалевския лифт с 6 секунди. Дизела не може да застане на старт утре, тъй като е контузен. 

"Mного ми се искаше да участвам, както бях планирал. Тази година има и ново трасе, с което шансовете да се изпревари лифта са по-големи, но по-разумното нещо в момента е да почина и да се фокусирам върху стартовете си през август. Желая успех на всички участници утре", коментира Дизела пред БЛИЦ СПОРТ.

Участниците в "Изпревари лифта 2018" имат избор да бягат по две трасета. Едното е с денивилация от 411 м (дължина 1,8 км), а другото с 425 м (2,3 км).

Стартът е на долна станция на лифта в Драгалевци, а финала на междинната "Бай Кръстьо". Масовият старт е в 10:00 часа, а този за джакпота - в 10:30 ч.
 
Джакпот от 3000 лв. ще си разделят всички изпреварили лифта, като един участник може да получи до 1000 лв. Отделно е предвиден джакпот от 1000 лв. за жени с постижение под 16:30 минути. Една участничка може да получи до 500 лева от джакпота. Ако няма изпреварил лифта, организаторите ще раздадат поощрителни премии. За участниците в масовото бягане е организирана томбола на лотариен принцип с повече от 60 материални награди от спонсорите. Стартиралите за джакпота не участват в томболата. Всеки участник ще получи брандирана спортна тениска.

ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ