ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Втората в класацията "Спортист на годината 2022" в Бургас  - гимнастичката Ева Брезалиева, е освободена от клуба си Олимпия (Бургас), защото се оказа, че е бойкотирала церемонията в родния си град. 17-годишната грация се е обидила, че не е на първо място в класацията, спечелена от друга гимнастичка - изгряващата звезда Женина Трашлиева.

Решението за освобождаването на Ева е взето лично от президента на клуба и първи треньор на гимнастичката Елена Симеонова.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

"На 21 декември в Бургас се проведе награждаване на десетте най-добри състезатели за 2022 година. Първото място медиите, абсолютно заслужено, отредиха първото място на Женина Трашлиева - световна шампионка по худoжествена гимнастика с ансамбъла на България. Второто място беше за Ева Брезалиева (спортен клуб по художествена гимнастика Олимпия), която не присъства на събитието. Не просто не присъства, не си направи труда да информира родния си клуб за това, че няма да се яви на награждаването. Не го приемам като лична обида. Отдавна съм наясно с тези неща. Не е уважително и не е възпитателно отношението на всички онези, от които зависеше да осигурят присъствието на Ева на тази церемония, в знак на уважение към Община Бургас и към всички медии, които гласуваха за нея. Не осъзнават значението на тази награда и колко много хора я подкрепяха. От този ден моите взаимоотношения с Ева Брезалиева като неин първи треньор приключиха, както и взаимоотношенията и с клуб Олимпия", обяви Елена Симеонова.

Появиха се информации, че Брезалиева и другата ни националка по художествена гимнастика Стилияна Николова (Етър Велико Търново) вече ще се състезават за спортен клуб Илиана.

Реакцията на оглавяваната от Илиана Раева Българска федерация по художествена гимнастика не закъсня: 

"БФХГ ще внесе разяснение по повод появилата се информация за смяна на клубната принадлежност на национални състезателки Стилияна Николова и Ева Брезалиева.
БФХГ не може да бъде страна при решение за смяна на клубната принадлежност на национална състезателка, или на състезател, който не е член на националния отбор. Това е в правомощията на клубовете, по волята на състезателите, или техните законни представители. 

Намесването на БФХГ в подобни взаимоотношения е недопустимо и няма основание.

С решение на УС на БФХГ са приети “Правила за трансфер за състезателки по художествена гимнастика”, чиято цел е да защити интересите на клубовете, които са открили, работили и създали състезател, който иска да смени клубната си принадлежност.

Предлагаме на вашето внимание следната важна част от “Правила за трансфер на състезателки по художествена гимнастика”:

Как се разпределят процентите за точките, които печели трансферираният състезател за родния клуб и приемствения клуб, които носят финансови дивиденти:
 - първата година след трансфера 75% от точките спечелени от състезателя отиват в родния клуб, а 25% от точките отиват в приемствения клуб
- втората година 50% отиват в родният клуб, 50% отиват в приемствения клуб.
- третата година 25 % отиват в родния клуб, 75% отиват в приемствения клуб.
 -четвъртата година 100% отиват в приемствения клуб.
Правилата на БФХГ са съобразени със законовата уредба на Република България касаеща темата за трансфер на спортисти.

До момента, последните години, в БФХГ не са пристигали никакви писма с оплаквания, или проблеми от каквото и да е естество, касаещи трансферите на състезателите.

Във връзка с появилата се информация за трансфер на двете национални състезателки Стилияна Николова и Ева Брезалиева, бихме искали да заявим, че към момента в БФХГ няма официално заявление за това. 

Срокът на картотекиране на състезателки за 2023 година е до края на месец януари. 

БФХГ".

 

ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ БФХГ ще внесе разяснение по повод появилата се информация за смяна на клубната принадлежност на...

Публикувахте от Българска федерация художествена гимнастика - Официална страница в Неделя, 8 януари 2023 г.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала ТУК