Дряново отново ще бъде домакин на голямо спортно събитие от национален ранг. Предстои 53-ото издание на традиционния национален лекоатлетически крос "Колю Фичето" и второто издание на „Рън Дряново”. 

Непосредствено преди традиционните есенни празници на града, в неделния 16 октомври, Спортен комплекс "Локомотив" ще събере участници от цялата страна, организатори и зрители на 53-ото издание на международен лекоатлетически пробег "Колю Фичето" и второто издание на "Дряново рън" - част от националната верига "Рън България". 

Уникален маршрут за състезателите ще предложи и второто издание на "Дряново рън". В тази обиколка и маршрут от 13 километра ще участват най-добрите български лекоатлети, а в късата обиколка от 1000 метра на „Дряново рън” могат да се включат всички желаещи. Те ще премерят сили по пътя от град Дряново до историческия Дряновски манастир, известен и с красивата природна местност, в която се намира.

Сред участниците ще бъдат дряновските класни атлети Маринела Нинева и Стоян Владков.

ВАЖНО: Заявки за участие могат да се подават до 08.10.2022 г., съгласно Наредбата за провеждане на пробега. За повече информация и записвания г-н Иван Михайлов, телефон: 0882962020 или на имейл адрес: [email protected] 

Стартът на спортния форум ще бъде даден в 8:45 ч. на 16.10./неделя/ 2022 година на стадион "Локомотив" в Дряново.

„Създали сме нужните условия и организация с кмета на Община Дряново г-н Трифон Панчев и председателя на Общинския съвет Тодор Георгиев за провеждане на спортния форум. Продължаваме с традицията и провеждането на крос „Колю Фичето” в Дряново. Това е вторият най-дългогодишен, шосеен, лекоатлетически пробег в България. Очакваме ви в Дряново", каза легендарният дряновски треньор по лека атлетика Иван Михайлов.

Маринела Нинева:

Стоян Владков: