Министерството на младежта и спорта ще поеме финансирането по подготовката на двукратната олимпийска вицешампионка по борба Станка Златева в Азербайджан. Това съобщи министър Мариана Георгиева. По този начин държавата клекна пред условията, които 30-годишната Златева постави.

Както е известно, желанието на Златното момиче от село Крушаре е да се състезава за България, но да тренира в Азербайджан при своя личен треньор и ментор Симеон Щерев, който е селекционер на националния отбор на страната по свободна борба.

"През декември проведох среща със Станка Златева, на която присъства и президентът на федерацията Валентин Йорданов. Очаквам само да кажат колко пари са нужни. Средствата са встрани от бюджета на федерацията", каза министър Георгиева.

Схемата е подобна на 100-те бона, които ведомството гласува за Григор Димитров и неговите участия по международни турнири през 2014 година.

Златева не се е борила след олимпийските игри в Лондон 2012, където спечели сребърен медал в категория до 72 кг. Преди Нова година тя се изявяваше във "ВИП брадър", като дори спечели риалитито.

Самата Златева пък отдавна информира, че е отказала предложението на азерите да се състезава за тях под ръководството на Симеон Щерев.