Биляна Дудова, която снощи спечели световната титла от шампионата в Осло, е убедена, че починалата й майка й дава сили. Националката ни по борба завоюва златото след успех с 6:4 точки над японката Aкие Ханай. 

„Горда съм, че успях да прославя България, да чуя българския химн", каза Дудова пред NOVA.

Само на 24 години Биляна вече познава успеха отблизо. Качвала се е на почетната стълбичка неведнъж. Световната титла добавя към европейската в същата категория, която спечели по-рано тази година във Варшава. Има общо четири европейски титли. През 2018 г. печели и среброто на Световното.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

„Цената на златния медал е много тренировки, много преживени трудни моменти и в крайна сметка постигнах тази моя мечта”, разказа Биляна.

Мечта, която посвещава на най-любимия й човек – нейната майка.

„Преди да тръгна отидох на гроба й. Занесох цветя и й обещах, че ще спечеля златото! И я помолих да бъде с мен през цялото време. Аз знам, че тя винаги е с мен”, добави шампионката.

Щастието от големия й успех се вижда и в очите на Петър Касабов, треньорът на женския национален отбор по борба. „Щастлив съм от успехите, които се постигат. Леко съм изморен от многото състезания, но все още се чувствам добре, защото пишем история”, каза специалистът.

Сега за Дудова и женския ни отбор по борба следва почивка и време с най-близките им хора. А след това предстои следващата им цел – Олимпийските игри през 2024 година в Париж.