Айк Мнацаканян не успя да стигне до финала и ще се бори за бронза на европейското първенство по борба в Будапеща. В полуфиналите при 77-килограмовите националът ни в класичестия стил отстъпи на турчина Януш Башар с 3:7. Така утре за отличието Айк очаква победителя от сблъсъка между французин и хърватин.

На репешажите в съботния ден продължава Йоан Димитров, след като съперникът му, от когото загуби, стигна финала в категория до 87 кг. Българинът ще има за съперник турчина Метехан Башар, а при успех ще спори за бронза с азера Ислам Абасов.

Тази вечер са финалите при жените с 4 наши състезателки. Евелина Николова (57) и Тайбе Юсеин (62) ще спорят за титлите, а София Георгиева (65) и Юлияна Янева (72) излизат за бронза.

Утре на Европейското първенство стартират и последните български национали - Едмонд Назарян на 60 кг срещу Ерик Торба (Унгария), Иво Красимиров на 67 кг срещу Кристоф Бургер (Австрия) или Матеуш Бернатек (Полша), Дейвид Димитров на 72 кг срещу Ховард Йоргенсен (Норвегия), Росиан Дермански на 82 кг срещу Ярослав Филчаков (Украйна) и Кирил Милов на 97 кг срещу Роберт Ершек (Унгария).