Играй БЛИЦ ГЕЙМ 4 - ТУК!

Гари Каспаров постъпи джентълменски и посочи куриозна грешка на българския гросмайстор Веселин Топалов, след което се предаде в партия от минисблъсъка между двамата бивши световни шампиони в шахмата на турнира 960 (Фишер шах) в Сейнт Луис (САЩ) с награден фонд от 250 000 долара.

В третата блиц партия между двамата Топалов, който бе с белите фигури, бе в печеливша позиция, а Каспаров имаше само две секунди от времето си. Българският гросмайстор обаче допусна куриозна грешка, след като трябваше да изкара Дама, но против правилата на ФИДЕ постави пешка на осма линия. След това Топалов натисна часовника на съперника си и замени пешката с Дама. Грешката трябваше да означава победа за Каспаров. Руската легенда на световния шахмат обаче посочи грешката на българина и избра да се предаде, предизвиквайик възхищението на шахматната общественост.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Така Каспаров подари една точка на Топалов (б.р. толкова се дава за победа в блиц партиите на ускорения шах) и след осем изиграни партии помежду им българинът води с 8:4. Роденият в Русе гросмайстори има една победа досега в ускорения шах (б.р. за победа се дават 2 точки), а другите две партии – една блиц и една рапид, бяха ремита.