ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Един от най-лоялните приятели на Владимир Путин – двукратният олимпийски шампион по фигурно пързаляне Евгений Плюшченко, направи остро изказване, в което заговори за предателство, бягство от Русия и заплаши, че лично ще разговаря с президента на страната.

„Чувствам се предаден и пренебрегнат. Няма да оставя нещата да продължават по този начин. Приближаваме се към опасно бягство от Русия. Ако трябва, лично ще говоря с президента Владимир Владимирович Путин“, заяви 40-годишният бивш фигурист.

Причината за гневната реакция на Плюшченко са оценките, които състезателите от неговата школа получават от съдиите по време на турнирите в Русия. Както е известно, от една година на руските спортисти е забранено да участват в международни състезания след военната инвазия на страната на територията на Украйна. Заради това местните състезатели участват в надпревари и турнири предимно в родината си.

Топ Коефициенти за Всички Мачове Всеки Ден!

„По някаква причина моите ученици получават по-ниски оценки. Това нещо го наблюдавам вече няколко години. Не разбирам какво се случва. Говорих със съдиите и с представителите на федерацията. Те твърдят, че всичко е наред и проблеми няма. Това обаче не е така“, допълни Евгений Плюшченко.

„Моите състезатели и техните родители вече сериозно обмислят бягство от Русия и да представляват други държави. Това са едни от най-големите таланти на страната. Ще взема всички мерки, за да възстановя справедливостта при поставянето на оценките. Ще говоря дори с Путин. Ако не последва промяна, самият аз може да напусна Русия и ще отида да работя другаде“, завърши легендарният спортист.

Руснакът е носител на два златни и два сребърни медали от олимпийски игри. Освен това има три златни, едно сребърно и едно бронзови отличия от световни първенства. В богатата си колекция от трофеи има седем титли от европейски първенства и четири от финалите на Гран При.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала ТУК