ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 2 И СПЕЧЕЛИ ЗЛАТНА ТОПКА ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Една от най-великите спортистки в историята Анфиса Резцова е починала на 58-годишна възраст, съобщи пред агенция ТАСС бившият съпруг на рускинята Леонид Резцов. Тя е единствената в историята олимпийска шампионка по биатлон и ски бягане.

„Анфиса Анатолиевна почина снощи в интензивното отделение, без да дойде в съзнание“, каза Резцов и добави: „Научихме за случилото се едва днес. Утре ще получим всички документи - не сме се свързали нито с реанимацията, нито с патолога. Била е хоспитализирана на 15-и.“

WINBET – забавление онлайн с над 1400 слот игри! (18+)

Резцов отбеляза, че все още не знае официалните причини за смъртта на бившата си съпруга. В средата на март тя е претърпяла инфаркт.

Анфиса Резцова става олимпийска шампионка с щафетата по ски бягане през 1988 година. През 1992-а тя печели олимпийско злато в спринта на 7.5 км в биатлона, а две години по-късно триумфира и със златен медал с щафетата по биатлон. Има още един сребърен олимпийски медал от ски бягането и бронзов в биатлона.

Резцова е трикратен световен шампион и двукратен сребърен медалист от първенства по ски бягане, а в биатлона печели сребро от Световното първенство през 1992 година.