Олимпийската шампионка Ивет Горанова скоро ще стане треньор на собствена група по карате. Това разкри през БЛИЦ TV носителката на златен медал от Токио.

Каратиската ще се опита да съчетава състезанията и подготовката и останалите ангажименти с това да може да предаде нататък наученото и да запали все повече деца по своя спорт.

„Когато съм била в дупка, знам кои хора са били до мен и аз ги ценя и уважавам, затова и им давам от моето време след олимпийските игри. Имам идея да отворя група по карате. Отново към Карате клуб „Петромакс“, но лично аз да си водя групата в Плевен. Главната ми цел е да почна да преподавам знанията си на децата“, разказа Горанова.

„Мислех си, че след Игрите животът ми ще бъде много по-лесен, но не мога да кажа, че е така. Имам много повече ангажименти, задачи и отговорности. Тежка е царската корона. В момента аз съм пример за всички хора и всеки гледа моите действия и какво казвам“.

 Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Олимпийската шампионка продължава да бъде в България, но скоро заминава за Сърбия, където обичайно тренира.

„Може би най-хубавите моменти след Токио са свързани с радостта на децата, когато ме видят. Интересуват се от успехите ми и искат да постигнат същото. За мен е важно да съм пример. Аз искам да им дам всичко, което знам и те да станат по-добри от мен“.

„В трудните моменти спортистите са пример и трябва да помагат и да дават мотивация. Пътят не е лесен, има трудности, но те са част от успеха“.

Ивет разказа, че един от най-забавните въпроси, които получава е: „Трудно ли беше в Токио?“

„Истината е, че състезанието там ми мина лесно и бързо, но аз бях много подготвена. Бях изключително сигурна и вярвах в себе си. 20 дни преди състезанието знаех, че мога да победя всекиго“.