На първата годишнина от кончината на легендарния щангист Наим Сюлейманоглу много негови приятели, колеги, близки се събраха да почетат паметта му на гроба му в гробищния парк "Едирнекапъ" в Истанбул, където се погребват геройски загиналите.

На мястото е поставена голяма мраморна плоча, украсена със звездата и полумесеца - герба на Турция. Надгробният паметник е изработен от турското спортно министерство.

Прочетена бе заупокойна молитва за щангиста, положени бяха венци и цветя от името на изселническото дружество, общината на Авджълар и други институции. Сред присъстващите бяха много приятели на Наим Сюлейманоглу, сред които щангистът Халил Мутлу и др. Възпоменателната церемония се организира по инициатива на Дружеството на балканските турци в Авджълар с председател Ефраим Камбероглу.

Дружеството осигури превоза за извозване на желаещите да участват във възпоменанието. Самият Камбероглу е бивш борец-шампион по свободна борба, извоювал медали за България и за Турция. На почетно табло в клуба на Дружеството наред с известни личности от средата на българските турци се намира и голяма снимка на легендарния Сюлейманоглу, обградена с траурна лента.

Поместени са данни за живота и рекордите му в тежката атлетика. Трикратният олимпийски шампион Наим Сюлейманоглу, който е роден в България, но избяга в Турция, почина на 50-годишна възраст преди една година в болница след трансплантация. Наим Сюлейманоглу бе изпратен във вечния му път с почести като национален герой на Турция.