На изискана церемония в Габрово бяха връчени годишните награди на Българската федерация по хандбал. Събитието се състоя в елегантен ресторант в един от местните молове и премина в приятелска атмосфера, с много усмивки и добро настроение. Тържеството беше уважено от кмета на Габрово Таня Христова, Добромир Проданов – депутат от 43-то Народно събрание, доктор Нели Савчева - изп. директор на габровската болница МБАЛ „Д-р Тота Венкова, редица спортни деятели, хандбални легенди и приятели на този спорт от цялата страна.

„Щастлива съм, че имам възможността да споделя този красив и приятен момент с вас. Поздравявам всички, които посветиха живота и мечите си на българския хандбал. Пожелавам ви още много победи. Бъдете единни и смели. С присъствието си тук вие доказвате, че талантливите и можещи хора могат да бъдат успешни и да се реализират и в границите на нашата страна“, обърна се към присъстващите кметът на Габрово г-жа Таня Христова.

За най-добър хандбалист в шампионата през 2014 година беше определен Тансер Юсню (Локомотив Варна), докато при жените приза взе Лидия Ковачева (Бъки).

В категорията „най-полезен играч“ бяха отличени Христо Йорданов (Фрегата) и Зоя Стефанова (Етър 64). Най-добрите вратари в първенството за миналата година са Иван Иванов (Локомотив Варна) и Десислава Николова (Етър 64). Най-добри треньори: Никола Добрев (Фрегата) и Йонка Генчева (Етър 64).

„Няма как да не съм щастлива, че продължаваме традицията да бъдем заедно и да отдадем заслуженото уважение на най-добрите състезатели през годината. Вярвам, че сме поели по правилния път и родният хандбал ще възстанови своите традиции. Пожелавам ви прекрасна и успешна година. Вярвайте в себе си и бъдете такива, каквито сте“, сподели президентът на БФ Хандбал Росица Бакърджиева.

Освен в утвърдените категории, по време на церемонията бяха отличени и най-добрите състезатели на всеки един клуб, участник в първенствата. Освен това ръководството на БФ Хандбал връчи призове за всеотдайност, изключителни качества и специални заслуги, както и по повод юбилеи на забележителни треньори, състезатели, съдии, делегати, специалисти и деятели, сред които Веселина Златева, Десислава Илиева, Нели Добрева, Елизабет Оморегие, Иван Калчев, Наско Табаков, Габриела Петрова, Юлиян Симеонов, Стефан Иванов, Димитър Димитров, Николай Кръстев, Веселин Терзийски.