Всички национални състезатели по плуване ще бъдат подложени на допинг проверка след трите положителни проби на Здравко Баблаков, Благой Панайотов и Светлозар Николов. Това обяви президентът на родната централа Георги Аврамчев в Пресклуб “България”. Ще бъдат изследвани и всички витамини и добавки, които са приемали състезателите от националния отбор.

“Взехме решение от плувната федерация – ще предоставим на Антидопинговата агенция всички хапчета, които са давани. Ще искаме всички състезатели от националния отбор да бъдат тествани. Спирам да давам каквито и да е пресконференции и да говоря пред медиите, докато не излязат резултатите. Когато станат ясни, ще излезем и ще видим кой какво е правил”, коментира Аврамчев.

“Говори се за оставки, за затвор – вие вече ни осъдихте. Ако сме виновни, ще си понесем вината. А ако не – всеки ще си понесе последствията. Корабът на плуването доста се разклати.

От 20 години няма плувец от националния отбор, хванат с допинг. Ако аз съм такъв факир, който може да манипулира допинг проби, аз съм някакъв международен господ”, добави той.