Фенове на ЦСКА налетяха на бой на хокеистите на Славия по време на мача между двата отбора от националния шампионат, проведен в Зимния дворец на спорта. „Белите вълци“ се наложиха с 10:4 и взеха реванш за домакинската си загуба от „червените“ с 3:4 в първия мач от сезона.

На двубоя присъстваха около 15 ултраси на ЦСКА, които се поддадоха на провокациите, разменяни от играчите на леда. През втората третина феновете на „червените“ опитаха саморазправа с играчите на Славия и преминаха разстоянието от Сектор „Б“ до резервната скамейка на „белите вълци“. По пътя те успяха да се въоръжат с резервните метални пръти за мантинелата на хокейната площадка.

До сбиване между хокеисти и фенове не се стигна, тъй като те бяха разделени от предпазните дюшеци, използвани за шорттрек. Размина се само със словесни реплики и размяна на обидни жестове. Схватка имаше и на леда, но тя беше от традиционните за хокея сбивания. След края на втората третина на изхода към съблекалните се стигна до сблъсък между хокеистите на Славия и ЦСКА, които бяха разделени от пристигналите полицаи.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Броени минути по-късно ултрасите на „червените“ направиха пореден набег към скамейката на Славия, която в този момент беше опразнена. Там бяха само ръкавиците, каската и двата стика на резервния вратар на „белите вълци“ Теодор Асенов. Феновете успяха да вземат единия стик, но го зарязаха, тъй като бяха подгонени от полицията. Хулиганите напуснаха Зимния дворец и не се върнаха до края на мача.

Красимир Монов, Мартин Миланов, Ивайло Георгиев и Максим Копилов блеснаха с по два гола за победата на Славия, а по веднъж се разписаха Виктор Чебишев и Явор Славчев, който за пореден път след отбелязване на гол имитира гребане с кану. Антонио Райнов, Александър Панев, Любомир Чомполов и Александър Методиев бяха точни за ЦСКА. Силни прояви имаше вратарят на „червените“ Петър Николов, който спаси тима си от по-тежка загуба.