Французинът Виктор Мюфа-Жанде записа първа победа в кариерата си за Световната купа в ски-алпийските дисциплини, след като спечели комбинацията в швейцарския зимен център Венген. 28-годишният скиор даде едва 27-о време в спускането - 1:46.21 минути, но беше най-добър в слалома с 49.08 секунди и спечели с общо време от 2:35.29 минути.

През 2015 година французинът се класира на второ място в комбинацията във Венген, а три години по-късно стигна до победата.

Втори на 96 стотни от секундата изненадващо се нареди руснакът Павел Трихичев. Той беше 29-и след спускането, но записа второ време в слалома и достигна до първи подиум в кариерата си. Най-доброто класиране на Трихичев до момента беше 16-о място в гигантския слалом в Аделбоден миналата седмица.

Италианецът Петер Фил остана трети на 1.15 секунда след победителя. Фил изпревари само с една стотна четвъртия Киетил Янсруд (Норвегия) и се качи на подиума. Той е лидер в класирането за малката световна купа в дисциплината със 140 точки, следван от Янсруд със 110 точки.

Лидерът след спускането Винсент Крихмайер от Австрия пропусна врата още в началото на слалома, а световният шампион в дисциплината Лука Ерни (Швейцария) също не завърши в слалома.

В Генералното класиране за Световната купа води Марсел Хиршер (Австрия) със 874 точки, следван от Хенрик Кристоферсен (Норвегия) със 720 точки и Алекси Пинтуро (Франция) с 547 точки. Хиршер и Кристоферсен пропуснаха днешната комбинация.