Председателят на федерацията по биатлон Атанас Фурнаджиев коментира завършващата 2022 година, като говори и за амбициите в спорта за следващия сезон. 

"Може да си представите за каква липса на средства ставаше въпрос. Нямаше възможност да се провеждат тренировки. За много кратко време успяхме да осигурим екипировка и добри условия за подготовка. До момента нямаше място за тренировки на националните ни отбори. Закупихме нови мишени. Догодина ще кандидатстваме да приемем Европейска купа в Банско", заяви Фурнаджиев пред медиите. 

Той е уверен в качествата на младите български състезатели, но определи 2022 година като нулева.

"Имаме голям потенциал в биатлона. Виждате тези деца, които вече постигат успехи. Имат своите първи медали. Нашата цел е да осигурим оптимални условия за подготовка, както и екипировка. Тя е изключително важна за спорта. Чакаме резултатите", продължи Фурнаджиев. 

"Повече от спокоен съм, имаме много спортисти и деца, които тренират. България ще има своите нови шампиони. Целият Управителен съвет работи активно за развитието. През годините съм помагал на много спортове. Винаги съм стоял близо до спорта. Тази година я приемете като нулева. Разказах ви в какви условия поех федерацията. Вече имаме подходящ екип и екипировка, както и място за тренировки. Неслучайно резултатите ще дойдат. Тепърва предстои да се направи оценка на работата на новия треньор", добави председателят на федерацията по биатлон.