Леон Драйзайтъл вкара два гола през първата третина и помогна на Едмънтън Ойлърс да победи като гост Вегас Голдън Найтс с 5:1 (4:0, 1:0, 0:1) и да изравни на 1:1 резултата в полуфиналния плейоф на Западната Конференция на НХЛ. Германецът, който вкара и четирите попадения за Едмънтън при загубата с 4:6 в първата среща, стана първият хокеист в историята на плейофите, разписал се шест пъти в първите два двубоя от серия.

Капитанът на Ойлърс Конър Макдейвид също беше точен два пъти за успеха. Той направи и едно голово подаване. Еван Бушар завърши с едно попадение и асистенция за Едмънтън. Зак Хаймън се отличи с три голови подавания, а вратарят Стюърт Скинър направи 30 спасявания.

Иван Барбашев от Вегас Голдън Найтс вкара единственото попадение през последната третина. Той беше точен само 96 секунди след нейното начало. Лоран Бросоа започна на вратата за „златните рицари“, но след като получи пет гола в първите две части (27 отразени удара) беше заменен. Резервата Ейдин Хил спаси и четирите изстреля към вратата си през заключителния период.

Серията се мести в Едмънтън. Третият мач ще се играе на 9 май от 3:30 часа рано сутринта българско време.