Управителният съвет на Българския колоездачен съюз (БКС) санкционира национала Данаил Петров с глоба от 2000 лева. Причина за паричната глоба са изявленията му в медиите без разрешение на старши треньора на националния отбор Красимир Коев и уронване престижа на БКС. Така състезателят е нарушил точка от договора, подписан между него и БКС на 13 юни 2012 година, която гласи: "Не се разрешават на състезателя медийни изяви без разрешение на националния селекционер, с цел да не се допуска уронване на престижа на Българския колоездачен съюз."

"Относно медийните претенции на състезателя за повече пари заради участието му на Олимпийските игри, от УС на БКС уточняват, че на Петров редовно се изплаща месечно възнаграждение по програмата за олимпийска подготовка. Петров обаче претендира за получаване на част от пари, които са отпуснати за подготовка, възстановяване и материално-техническо осигуряване за целия държавен олимпийски отбор от петима души плюс треньорско ръководство и обслужващ персонал. По договор Данаил Петров има да получава 6000 лева. За отбелязване е също, че за първи път от вече изминалия 4-годишен олимпийски цикъл на националите им се изплащат средства за олимпийска подготовка, осигурени от МФВС. А те са изплатени под формата на възнаграждения, подготовка, възстановяване и материално-техническо осигуряване", обявиха още от Българския колоездачен съюз.

Разгледа се случаят на Александър Тенев, който има наложено 2-годишно наказание. Чака се решение на Спортния арбитраж. Приет беше и отчетът на селекционера Красимир Коев за представянето на националните отбори на олимпийските игри, световното първенство и европейското първенство.

Представянето на Олимпиадата е оценено като задоволително, на световното - добро, а оценката за европейското първенство е слаба. Приет е доклад на треньора в колоезденето на писта Денчо Минев за представянето на европейските купи в Чехия и Австрия и участието на Мирослав Минчев на европейското първенство в Литва в края на октомври. Утвърдена е комисия по маунтийн байк с ръководител Николай Титев.