Българска федерация по биатлон ще обжалва наложеното наказание от Световната централа (IBU) за нарушаване на протоколите срещу коронавируса. Както е известно, Десислава Стоянова е с позитивен PCR резултат за COVID-10.

Въпреки обясненията, че го е изкарала по-рано, тя и Димитър Герджиков бяха карантинирани и изолирани в отделна стая от отбора. Впоследствие при проверка на състоянието им от страна на треньора Александър Касперович, същият е заснет от охранителните камери на хотела, че е без маска. Финландските власти разгледаха случая и препоръчаха самоизолация на Касперович, разясниха от БФ Биатлон.

"Въпреки това, късно снощи получихме мейл, че комисия на IBU е разгледала случая и е решила да острани Касперович от присъствие на състезания до края на януари и налага на БФ Биатлон глоба в размер на 5000 евро. Смятаме да обжалваме наложеното наказание, като прекалено тежко и незаконосъобразно, тъй като е взето от извънреден орган на IBU, а не както по правилник от управителния съвет", се казва в съобщението на Българска федерация биатлон.