Сам Райнхарт вкара 3:02 минути след началото на продължението и донесе победата на Флорида Пантърс с 3:2 над Торонто Мейпъл Лийфс и тимът от Флорида поведе с 3:0 в серията и се приближи само на една победа от класиране за полуфиналните плейофи в НХЛ.

Победата е шеста поредна за „пантерите“ в плейофите, което е нов клубен рекорд. Трябва да се отбележи, че тимът беше последният, който се класира за елиминациите в Източната Конференция.

Антони Дюклер и Картър Върхейги вкараха другите попадения за успеха на Флорида, а Арън Екблад се отличи с две асистенции. Вратарят Сергей Бобровски направи 22 спасявания.

За Торонто точни бяха Ерик Густафсон и Сам Лафърти. Титулярният вратар на „кленовите листа“ Иля Самсонов получи контузия в началото на втората третина и докато беше на терена отрази и осемте удара към вратата си. Резервата Джоузеф Уол доигра мача и завърши с 18 спасявания.

Ню Джърси Девилс спечели убедително с 8:4 срещу Каролина Хърикейнс и намали на 1:2 изоставането си в серията. Джак Хюз отбеляза два гола и направи две асистенции, Нико Хишиер и Ондържей Палат добавиха по едно попадение и едно голово подаване за успеха.

Деймън Сивърсън, Тимо Майер, Майкъл Маклиъд и Майлс Ууд също бяха точни. Вратарят на „дяволите“ Витек Ванечек направи 26 спасявания в първия си мач като титуляр от 20 април.

Сет Джарвис и Джордан Мартинус завършиха с по един гол и една асистенция за Каролина. Джордан Стаал и Себастиан Ахо също се разписаха. Титулярният вратар Фредерик Андерсен беше заменен в самото начало на втората третина, след като получи четири гола от 12 удара. Резервата Пьотър Кочетков отрази 18 изстрела до края на мача.

Сиатъл Кракен разгроми Вегас Голдън Найтс със 7:2 и поведе с 2:1 в серията. Мати Бениерс, Алекс Венберг, Ели Толванен и Джъстин Шулц се отчетоха с по един гол и една асистенция за успеха на Сиатъл. Яни Гурд, Карсън Соуси и Джордън Ебърли също се разписаха, а Филип Грубауер направи 24 спасявания.

Мейсън Марчмънт и Яни Хаканпяя вкараха за „златните рицари“, които след края на втория период замениха вратаря си. Титулярът Джейк Оутингър допусна пет гола от 17 удара за 40 минути и отстъпи мястото си на Скот Уеджууд. Резервата направи шест спасявания до края на мача.