Мира Добрева защити уволнения си колега от БНТ Камен Алипиев. Тя призна, че никога не е била близка с него, но пък го определи като голям професионалист. 



Ето какво написа водещата на профила си във Фейсбук:

"Познавам Камен Алипиев от времето на “Добро утро”. Спомням си, тогава в предаването имаше спортни новини и Сашо Авджиев правеше всичко възможно точно той да е водещ на емисията в събота сутрин. Не помня да сме се интересували от дипломата му, знаехме само, че щом водещ е Кедъра, значи ще е по-интересно, някак по-запомнящо се, по-разчупено.

Чистката продължава! Кедъра също аут от БНТ

Ние с него така и не станахме близки през годините. Даже сме имали едно-две спречквания. Но когато е ставало дума за работа, е загърбвал всякакви лични отношения и е бил на линия. Точен. Интересен. Различен.

Емблематичен журналист изхвърча от БНТ СНИМКА

Никога не ми е хрумвало да попитам с какво образование е. За разлика от други знайни и незнайни кариеристи, сигурно висшисти, които не ми се е искало да срещам в телевизията, с него винаги ми е приятно да се разминем в коридора.

Може да не лицемерничим и да си казваме колко се обичаме, но винаги ще се поздравим и ще оставим усещането, че историята на БНТ е толкова голяма, колкото хората в нея. Не колкото дипломите им.

Мира Добрева копира голите СНИМКИ 18+ на Гала

Нямам идея защо Кошлуков е пристъпил към тази крачка. Сигурно е имал други основания, които са далеч извън представите на зрителите. Не съм се чувала нито с единия, нито с другия.

Мен като ме уволнят, едва ли някой ще се обади. Но това съвсем не ме вълнува сега.

Не ми се иска Камен да си тръгва. Не защото е “пуснал корени в телевизията”.

А защото телевизията не може да расте без корени."

Припомняме, че от БНТ е отстранен и Витомир Саръиванов.