Едмънтън Ойлърс разби Флорида Пантърс с 8:1 и намали на 1:3 изоставането си във финалния плейоф за Купа Стенли.

Капитанът на канадския тим Конър Макдейвид завърши мача с един гол и три асистенции. По този начин той счупи рекорда на легендата на НХЛ и Едмънтън Ойлърс Уейн Грецки по най-много голови подавания в плейофите. Грецки има 31, а Макдейвид вече е с една асистенция повече.

Дилан Холоуей блесна с две попадения и едно голово подаване за успеха на Ойлърс. Матиас Янмарк завърши с гол и асистенция. Раян Нъджънт-Хопкинс, Дарнъл Нърс, Едам Хенрик и Раян Маклиъд също бяха точни.

Леон Драйзайтъл и Зак Хайман направиха по две асистенции за Едмънтън, а вратарят Стюърт Скинър отрази 32 удара.

Владимир Тарасенко вкара единственото попадение за Флорида. Сергей Бобровски започна като титуляр на вратата на „пантерите“, но след като получи пет гола от 16 удара беше заменен в началото на втората част. Резервата Антъни Столарз направи 16 спасявания до края на мача.

Петият двубой от серията ще се играе в Сънрайз (щат Флорида) на 19 юни (сряда) от 3:00 часа рано сутринта. Ако иска да спечели титлата Едмънтън Ойлърс трябва да направи нещо, което не се е случвало в НХЛ от 1942 г. Тогава Торонто Мейпъл Лийфс ликува с Купа Стенли, след като изостава с 0:3 в серията с Детройт Ред Уингс, но печели следващите четири мача.