Световният и европейски шампион по борба от 2013 година Иво Ангелов сложи край на състезателната си кариера в България. 36-годишният перничанин обясни, че това е естественото развитие на неговия път, като сега прави планове за нови проекти и начинания.

"Беше много трудно решение, но всяка начало си има край", каза Ангелов пред Канал Струма.  

Олимпийската квалификация в София беше последна за него за националния ни отбор, обяви самият той.

Начален Бонус до 1000 лв. за онлайн казино игри от efbet

Носителят на осем медала от големи първенства обаче уточни, че остава на разположение и ще помага на момчета, ако бъде повикан.

Но и ще продължи с изявите си на тепиха в Бундеслигата, където се състезава за германски клуб. А през останалото време ще тренира деца в родния си Перник, с надеждата след време оттам да излезе новият голям шампион на България.

Иво Ангелов не успя да спечели квота в категория до 60 кг в класическия стил на последната олимпийска квалификация в „Арена Армеец“. Зад гърба си обаче той има едно участие на олимпийски форум – в Лондон 2012.
 
„Този пост е за всички, които бяха до мен през годините", написа Иво Ангелов във "Фейсбук". "За всички, които повярваха в мен и не се отказаха дори, когато нещата не се получаваха. Огромно благодаря на треньорите! Те са тези, които ме откриха, създадоха, преобразиха до това, което съм както на тепиха, така и в живота. Армен Назарян, Бисер Георгиев, Стоян Добрев, Братан Ценов, Стефан Ангелов, Веселин Цветков, Емил Будинов, Емил Иванов. Свалям шапка на Гриша Ганчев! Човекът, който отделя средства толкова години, за да може борбата в България да продължи да се развива. Не мога да не спомена Валентин Йорданов. Той е бил и продължава да бъде мое вдъхновение. Респект пред такива българи. Всички, които ме познават, знаят какво уважение и признателност изпитвам към всеки един, който е допринесъл за моята реализация", написа Иво Ангелов. 

"Искам за пернишката борба да се говори с уважение, както е било през годините. Нека по моя път тръгнат повече деца и от тях да излязат силни хора и личности. Ще работя за това", амбициран е любимецът на перничани. 
 

 

Световният и европейски шампион от 2013 – та Иво Ангелов сложи край на състезателната си кариера в България на 36 – годишна възраст. Според бореца, това е естественото развитие на неговия път, сега той прави планове за нови проекти и начинания.

Публикувахте от Канал Струма в Четвъртък, 13 май 2021 г.