Изключително красив празник организираха ръководители, учители и ученици по случай 45-годишнината на спортно училище "Юрий Гагарин" в Бургас. Събитието бе отбелязано на 12 април – световния ден на авиацията и космонавтиката. В зала "Бойчо Брънзов" в град Бургас присъстваха бивши и настоящи кадри на училището - спортисти, останали в историята със своите постижения и медали.

Директорът Димитър Костов благодари на всички, които през годините са посветили младостта и знанията си за достойния градеж на училището. Сред гостите бе почетният председател на клуба по художествена гимнастика „Черноморец“ Васил Стоянов и настоящият председател на клуба Ани Бошева.

Специални благодарности бяха отправени към много заслужили спортисти от различните видове спортове, възпитаници на училището.

В художествената гимнастика беше спомената Пролетина Калчева, заела четвърто място на олимпийските игри в Сидни през 2000 година. С бурни аплодисменти в залата бе поздравена и Стефани Кирякова – настояща национална състезателка от ансамбъла на България! Именно Стефани продължава блестящата бургаска школа, а съвсем скоро й предстоят първите важни състезания с ансамбъла.

Празникът бе отбелязан от учениците с уникални спортни демонстрации по акробатика, бокс, фехтовка, баскетбол, борба и художествена гимнастика. Звучаха изпълнения на младежка духова формация от бургаското музикално училище, а събитието завърши с народна музика и танци, които допринесоха за доброто настроение на всички присъстващи.

Да "запечата" в снимки и да отрази събитието бе поканен Радослав Киряков, който е озвучител и сътрудник към клуб "Черноморец", както и горд баща на Стефани!

В Спортното училище в Бургас към момента се обучават над 360 ученици, разпределени в 15 паралелки. Общият брой на практикуваните спортове е 13, сред които е и художествената гимнастика.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ