Звездата на леката атлетика Крисчън Коулман ще пропусне олимпийските игри в Токио през следващото лято, след като получи двегодишно наказание заради допинг скандал.

Наследникът на Юсейн Болт на трона на най-бързия мъж на планетата е дисквалифициран до 13 май 2022 г. Това означава, че няма да може да участва на Олимпиадата в японската столица.

24-годишният Коулман, актуален световен шампион в спринта на 100 метра, е наказан, след като е пропуснал три допинг проверки в рамките на 12-месечен период.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

Американецът не оспорва този от 16 януари 2019 г., но има възражения относно другите два случая. Първият е от 26 април 2019 г., а вторият от 9 декември 2019 г.

„Решението на Дисциплинарната комисия на световната федерация е несправедливо и ще бъде моментално обжалвано пред Спортния арбитражен съд в Лозана. Моят клиент няма да коментира случая до изслушването си пред съда“, коментира Емануел Хъдсън, който е агент на Коулман.

Американският спринтьор има и предишни прегрешения с пропуснати тестове. През 2019 г. той успя да се спаси от друга дисквалификация по подобен повод, а след това през същата година спечели златните медали в спринта на 100 метра и 4х100 метра от световното първенство в Доха.