Алберт Попов и Камен Златков завършиха в топ 20 на нощния слалом в италианския зимен център Мадона ди Кампильо, класирайки се съответно на 11-о и 19-о място след двата манша. Така за първи път в историята на Световната купа по ски-алпийски дисциплини двама българи взеха точки от едно състезание.

Попов бе девети след първия манш, но допусна няколко леки неточности във втория и загуби две позиции, завършвайки с време 1:35.92 и изоставайки на секунда от победителя. Въпреки това той си гарантира най-доброто си класиране за сезона в Световната купа, след 16-ото си място в първия слалом за годината във Вал д'Изер (Франция) преди малко повече от седмица.

Камен Златков пък успя да се пребори за 19-о място, след като бе 30-и след първия манш и даде 13-и резултат във втория, финиширайки с общо време 1:36.41 минута. Това време му гарантира първи точки в кариерата в Световната купа, които почти сигурно ще осигурят по-преден стартов номер в следващия слалом в календара в Загреб на 5 януари.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Победата днес след куриозен финал грабна действащият световен шампион Себастиан Фос-Солеваг от Норвегия, който с общо време от 1:34.59 победи с точно една десета Алекси Пинтюро от Франция, който допусна грешка в самия край на своето второ спускане и пропусна последната врата. Третото място на подиума зае шведът Кристофър Якобсен. Клеман Ноел, който водеше след първия манш, пропусна врата в края на спускането си.

Програмата на Световната купа при мъжете продължава идната седмица със стартове в скоростните дисциплини спускане и супергигантски слалом в Бормио. На „Стелвио“ ще има едно спускане на 28 декември, преди две поредни състезания в супер-г на 29 и 30, с които ще завърши календарната 2021 в световните ски.