Нов повод за национална гордост ни дадоха представителите на България в Световния шампионат по стрийт фитнес, който се проведе през уикенда в Москва. След усилена подготовка Цвети Станева стана втора в света, а Стефан Еротеев завоюва бронзов медал. 

В категория мъже участваха 45 шампиона на своите страни от цял свят, а при дамите 20 атлетки. 

Двамата 17-годишни спортисти ще се върнат в страната в края на седмицата, за да вземат участие в още една спортна надпревара - първият международен стрийт фитнес турнир в България. Такъв международен турнир се провежда за първи път у нас. 

Турнирът е част от World Cup WSWCF и е организиран от SPF BULGARIA, спортен клуб Street Workout Bulgaria и WSWCF. Атрактивното спортно събитие ще се проведе в два дни на водната сцена на Paradise Center. На 14 и 15 септември публиката в най-големия български търговски център ще се наслади на невероятно шоу, посветено на силата, а входът е свободен. На 14 септември от 10 часа най-популярните български спортисти ще проведат вълнуващи демонстрации по стрийт фитнес, а на 15 септември в 10 часа ще започне първият международен стрийт фитнес турнир в България, част от World Cup WSWCF, който се очаква да продължи до късно вечерта. 

Участие в спортната битка в събота в Paradise Center ще вземат не само най-добрите ни спортисти, но и много атлети от различни европейски държави. Победителят в първия международен стрийт фитнес турнир у нас ще се класира за участие в големия финал в края на годината в Кайро, Египет, и ще спечели специална награда от Goto Jewellery and Diamonds.

"Стрийт фитнесът е спортът на обикновените момчета и момичета от квартала. Практикувайки го, те стават популярни сред връстниците си и получават възможност за спортна реализация. Този спорт има и силна социална роля, тъй като държи тийнейджърите далече от пороците на века, далече от алкохола и наркотиците", сподели председателят на Street Workout Bulgaria Йордан Йовчев.