ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Русия се похвали с поредни си голям успех, постигнат въпреки сериозните санкции и ограничения, наложени заради започнатите преди 15 месеца военни действия срещу Украйна.

Повече от 30 държави са дали заявка за участие на Студентския спортен фестивал в Екатеринбург. Новината беше потвърдена от директора на събитието Александър Чернов.

Топ Коефициенти за Всички Мачове Всеки Ден!

През тази година Екатеринбург трябваше да приеме Световната лятна универсиада, но домакинството на града беше отнето заради руската инвазия в Украйна.

В резултат на това Русия реши да организира собствено спортно студентско събитие, което ще се проведе в периода 19-31 август. Чернов обяви, че участие са заявили държави от различни краища на света.

„Повече от 30 държави от Латинска Америка, Африка и Азия потвърдиха участие. Със сигурност знам за представители на Венецуела, Куба и Бразилия, които ще пристигнат. Очакваме много голяма група китайски спортисти“, заяви Александър Чернов.

Повечето участници на Студентския спортен фестивал в Екатеринбург се очаква да бъдат представители на съюзниците на Русия в Шанхайската организация за сътрудничество, Обществото на независимите държави (членки на бившия СССР) и БРИКС (Бразлия, Русия, Индия, Китай и ЮАР).

Плановете са на Студентския спортен фестивал да има състезания в 14 различни спорта. Очаква се организацията и провеждането на събитието да струва около 4 милиарда рубли (46 милиона евро). Според Чернов предварителните разчети за Световната лятна универсиада са сочели разходи в размер на 13 милиарда рубли (около 151 милиона евро).

Алтернативни състезания като Студентския спортен фестивал са истински кошмар за организаторите на основните надпревари, още повече, че Русия и Китай са две от световните спортни суперсили. Съвсем наскоро двете държави подписаха меморандум за сътрудничество и дори провеждат Руско-китайски младежки игри в Чонкинг.

Както е известно, руският президент Владимир Путин даде одобрението си за провеждане на Световни игри на дружбата през 2024 г., които да бъдат конкуренция на олимпийските игри в Париж през следващата година.
Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!