ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Кремъл се готви за ответен удар на наложените от Международния олимпийски комитет ограничения за руските спортисти, желаещи да участват на международни състезания. Според изразената официална позиция наложените мерки са прекалени, неприемливи и дискриминационни.

Дмитрий Песков, официалният говорител на руския президент Владимир Путин, заяви, че Москва осъжда формулировката на своята позиция. Както е известно, МОК позволи на спортисти от Русия и Беларус да участват на международни състезания и олимпийски квалификации, само ако не заемат длъжности като военни, не работят в структури от службите за сигурност и публично обявят, че не подкрепят стартираната от страната война в Украйна.

Топ Коефициенти за Всички Мачове Всеки Ден!

„Продължаваме обсъждането на препоръките на МОК. В момента сме в развитие на ответния си удар на приложените мерки, които считаме за прекалени, неприемливи и дискриминационни“, заяви Песков.

Припомняме, че голяма част от световните спортни организации забраниха на руски и беларуски състезатели на участват на международните надпревари след началото на военните действия в Украйна преди повече от една година.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК