Националният ни отбор по художествена гимнастика се прибра в България с час закъснение след участието си на европейското първенство в Гуадалахара (Испания). Момичетата на Весела Димитрова и Бранимира Маркова, заедно с ръководството на делегацията ни, кацнаха малко след полунощ на летище "София", след като полетът им от Мюнхен се забави.
 
В Испания българките спечелиха бронз в многобоя, както и златен медал във финала на три топки и две въжета. Въпреки очакванията им за повече отличия и късния час, състезателки и треньорки бяха в отлично настроение.
 
Президентът на родната федерация по художествена гимнастика Илиана Раева е била изключително приятно изненадана от световна шампионка с испанския ансамбъл от близкото минало, която я е нарисувала в книга.
 
"Вълнуваща изненада за мен беше подаръкът, който получих от Монсе Мартин и Мануел Мартин. Когато Росина Атанасова ми каза, че има специална изненада за мен и трябва да ме заведе при едни испанци, нямах представа, че ще срещна една бивша световна шампионка по художествена гимнастика от ансамбъла на Испания. Млада, красива жена и усмихнат мъж ме посрещнаха с такова внимание, че няколко секунди не можех да разбера какво се случва. Заведоха ме до голям щанд с книга, на чиято корица имаше рисунка с гимнастичка. Оказа се, че те са направили книга с рисунки на най-големите гимнастички в света. За мен беше огромна изненада и чест, че аз съм първата гимнастичка в книгата им. Това те ми казаха с много уважение и любов, с искрящи усмивки, нескрито възхищение", разказа Раева.
 
"Бяха ми подготвили книга с посвещение и голяма рисунка от моя снимка, която беше и в книгата. Говореха ми много емоционално и бяха много щастливи, че съм при тях и съм отделила от времето си. Монсе дори знаеше, че позата от рисунката е финалът ми на съчетанието с бухалки на “Аранхуес”. Силно ме трогнаха. Разгледах книгата. Всичко беше направено с толкова любов, уважение и внимание към всяка гимнастичка. Толкова подкрепа, искрено възхищение и уважение не бях срещала отдавна", впечатлена е Раева.