Най-добрата българска гимнастичка Силвия Митева спечели квота за Олимпиадата в Лондон догодина. Грацията ни завърши седма в многобоя на Световното първенство, което се провежда във Франция, Монпелие. Грешка в последния уред лиши българката от бронз, като тя бе трета във временното класиране със силен резултата.

Българската състезателка за пореден път демонстрира класа на лента, бухалки и топка, но се срина на обръч и изпусна уреда и се подхлъзна в опита да го догони. Силвия събра общ сбор от 110.225 точки. С това, националката ни направи най-доброто си представяне до този момент в шампионатите на планетата, след като спечели два бронзови медала в надпреварата на отделните уреди – бухалки и лента.

За пореден път световната титла отиде при Евгения Канаева, която в днешната надпревара имаше сериозна конкуренция в лицето на другата руска състезателка Дария Кондакова. Канева триумфира (116.650 точки) само с 0.050 точки пред спечелилата всички златни медали на Световната купа в София – Кондакова.

21-годишната рускиня Канаева изравни световния си рекорд в художествената гимнастика, като спечели всичките шест златни медала на първенството. Освен това тя вече е третата в историята трикратна световна шампионка. Рекордът се държеше до този момент само от две българки - Мария Гигова (Варна 1969, Куба 1971, Ротердам 1973) и Мария Петрова (Аликанте 1993, Париж 1994, Виена 1995).

С бронза във Франция се окичи Аля Гараева от Азербайджан с 112.450 точки. След нея се наредиха Любов Чаркашина (Беларус), Алина Максименко (Украйна) и Мелитина Станюта (Беларус).

Световното първенство продължава с надпреварата в многобоя при ансамблите.