Състезателката на ски-бягане Антония Григорова иска в Пьонгчанг да подобри класиранията си от предишните две олимпиади. Рекордьорката от Ком-Емине днес даде пресконференция в Информационния център "София - Европейска столица на спорта". 

"Ще направя всичко възможно да подобря класиранията си от предишните две Олимпиади - във Ванкувър и Сочи. Чувствам се в отлична форма. В Пьонгчанг ще дам максимума от себе си", амбицирана е Григорова. 

"Концентрирам се в свободния стил и ще участвам във всички дисциплини без скиатлона. Това ще бъде трета Олимпиада за мен и вече съм с повече опит, но и по-големи са очакванията към мен", каза още Антония.

"От името на "София - Европейска столица на спорта" искам да благодаря на Антония за активното й участие в състезанията и събитията на инициативата и да й пожелая успех на Олимпиадата", с тези думи Анатоли Илиев, организационен секретар на София 2018 поздрави спортистката и й връчи сувенири от "София - Европейска столица на спорта". 

Даниела Машова, ръководител Направление "ски-бягане" в БФ Ски, даде повече подробности за подготовката и целите на останалите двама български представители в ски-бягането - Веселин Цинзов и Йордан Чучуганов. "Конкуренцията е много силна, ще участват над 300 от най-добрите на планетата и целта ни е класиране в Топ 30. Цинзов вече е с огромен опит и се надяваме тази олимпиада да е най-добрата за него", каза още Машова. 

Антония Григорова разкри и част от плановете си за лятото, когато отново смята да се отдаде на ултрамаратони и предивзикателства в атаката на нови граници в човешките възможности. За това тя разчита и на биопродукти, осигурени чрез партньорство с водеща търговска верига у нас. "Започнахме работа с Антония и тогавашния й екип покрай нейното бягане Ком – Емине 600. Наистина бяхме впечатлени – от волята й, от желанието да се пребори и успее. Осигурихме хранителните продукти за целия екип по време на бягането. Това, което ни впечатли по време на Ком – Емине бяха  привързаността и симпатията на последователите й в социалните медии, положителната реакция, която тя предизвиква сред фенове и приятели“, заяви Людмил Каравасилев, мениджър Корпоративни Комуникации в МЕТРО. „Ето защо решихме, че трябва да продължим с партньорството и през 2018 г., когато МЕТРО поставя фокус върху биопродуктите с откритите вече в БИО-сектори в 11-те магазина на компанията в цялата страна. В тях предлагаме над 1500 сто процента биосертифицирани хранителни и нехранителни продукти. С тях се опитваме да отговорим на интереса сред една прослойка активно живеещи и грижещи се за здравето си хора, които разпознават Антония като пример за подражание. Партньорството ни ще е с фокус върху дългите бягания, маратоните, ултрамаратоните. В момента уточняваме и летните стартове, които ще подкрепим и в които Антония също ще участва. Естествено нейният календар е с приоритет и ние ще се радваме да сме редом с нея в нейните стартове“, каза още Каравасилев преди да връчи на спортистката раничка с подбрани биопродукти.

До началото на Олимпиадата Григорова ще стартира в Европейското първенство по ски-ориентиране, домакин на което е България - през уикенда. Антония ще отпътува за Пьонгчанг в понеделник, 5 февруари, заедно с останалите двама български олимпийци в ски-бягането - Цинзов и Чучуганов.