Хандбалният Пирин (Гоце Делчев) ще започне състезателната година на 15 януари. Това стана ясно от изявление на главния треньор Николай Пиргов, който обяви, че за тази неделя от 14:30 часа е договорена контрола срещу гръцкия Драма 1986. Мачът бе утвърден, като се очертава това да бъде и единственият спаринг на неврокопчани до старта на сезона в края на януари. В момента се водят преговори за още една приятелска среща, но няма сигурност около нея. Спарингът пък се осъществява благодарение на добрите връзки, които има главният треньор на Пирин Николай Пиргов в северния гръцки град, където работеше преди няколко години с тамошния тим.

Със срещата пък ще бъде отворен и календарът на спортните прояви в откритата през септември „Неврокоп Арена“ за 2017 година. За гоцеделчевци това пък ще бъде първият им международен мач след възстановяването на мъжкия тим, който в момента се състезава за отново в „А“ група. Съперниците им южната ни съседка пък миналата година играха бараж за влиззане в местната лига А1. Идването на елините на практика ще осъществи намеренията на двата отбора, които през есента също имаха планове да се срещнат помежду си, но тогава заради промяна в графика на гърците пропадна.

За момента единственият проблем около осъществяването на приятелския двубой може да се окажат атмосферните условия, снегът, който падна в последните часове, а така също и очакваните минусови температури до края на седмицата, когато се очаква да падне нова снежна покривка според прогнозите на синоптиците.

„Нашата зала е готова за мача и ние ще осигурим нужните условия за протичане на един нормален мач. Очакваме гостите ни и се надявам пътната и климатичната обстановка да се нормализират до деня на срещата, защото именно те могат да се окажат пречка за пътуването им до Гоце Делчев. В момента и при тях обстановката не е лека, тъй като и в Гърция, в региона на Драма и пограничните райони също вали обилен сняг. Иначе желанието ни е да изиграем спаринг срещу един силен съперник, какъвто безспорно е Драма 1986 и да сверим часовниците си преди старта на шампионата, а така също и момчетата да понатрупат още игрова практика и да се стикова синхрона между момчетата след ваканцията, което определено е важно за всеки един отбор“, коментира Николай Пиргов.
Александър Мандаджиев