Войниците от Националната гвардейска част ще са голямата атракция по време на откриването на турнира за Световната купа по спортна акробатика в София. Церемонията ще се състои утре (четвъртък) от 17.30 ч. в зала „Арена Армеец”.

Освен на удивителния синхрон при маршировката на гвардейците, зрителите ще се насладят на изпълнения на Бистришките баби, както и на демонстрации по художествена гимнастика и спортни танци. Организаторите очакват приветствия към участниците в състезанията да отправят кметът на София г-жа Йорданка Фандъкова, под чийто патронаж е събитието, спортният министър Петър Стойчев и неговият заместник Йордан Йовчев.

В турнира за Световната купа (9-11 май) и в съпътстващия го Sofia International Acro Cup ще участват акробати от 17 страни, начело със суперсилите Русия, Китай, Великобритания, Украйна и Белгия. За СК страната ни ще бъде представена от смесената двойка Мирела Иванова/Златин Киров (треньор Мартин Бенов) и четворката Кристиян Данев/Борислав Борисов/Христо Димитров/Стилиян Славчев (треньор Иван Иванов). В Sofia International Acro Cup ще участват акробати от 10 български клуба.

И в трите дни състезанията ще се провеждат в две сесии – сутрин от 8.30 ч, и следобед от 16 ч (в събота - 15.30). Веднага след финалите ще се състои бляскава гала-вечер на нациите и шампионите.

Билетите за четвъртък и петък са по 3 лева, а за финалния ден – по 5. Продават се в мрежата на Ticketpro и на касите на „Арена Армеец”.