Днес в Бургас се състоя пресконференция за скандала в художествената гимнастика, за който БЛИЦ първи ви информира. Заслужилата треньорка Петя Монева разказа и пред журналистите край морето как доскорошната й съдружничка в бургаския клуб "Олимпия" Елена Симеонова системно източва пари от ДАМС и Общината, предназначени за нуждите на отбора. Това принуждава Монева преди няколко месеца да открие собствен клуб - "Олимпия 74".

"Имах пълно доверие на Елена и затова никога не съм проверявала сумите, които постъпват в банковата ни сметка. Те се отпускат на база постижения на децата от шампионатите, а от Общината парите са за финансово подпомагане дейността на клубовете. За националката Мария Матева и за мен като неин личен треньор всеки месец на сметката са превеждани пари от федерацията, както и от ДАМС. В продължение на шест месеца обаче от началото на годината Симеонова твърдеше, че няма никакви постъпления. Това ме принуди да направя проверка във федерацията и в ДАМС. От там ми казаха, че парите се превеждат всеки месец. Направих справка и се оказа се, че в банковата сметка на клуба има само 23 лева и някакви стотинки, а Елена Симеонова е човекът, теглил сумите. До юни тази година тя е присвоила над 10 хиляди лева. Обърнах се към икономическа полиция и се надявам да не оставят нещата така", каза Монева.

Бившата националка от времето на легендарната Нешка Робева - Петя Монева, разказа и как преди едно състезание в чужбина бившата й вече колежка е откраднала чантата й. В нея имало пари, международните паспорти и картотеки на децата, както и златната значка на Монева за международен съдия. Чантата така и не й била върната./БЛИЦ