На редовно заседание на УС на Българската федерация по художествена гимнастика беше направен отчет на участничките от националните ни отбори девойки индивидуално и ансамбъл на първото световно първенство за девойки, което се проведе в Москва. Треньорите Валентина Иванова и Вяра Ваташка, както и директорът на националните отбори Деспа Каталиева изложиха своите становища за подготовката и представянето, както и за причините за класирането на състезателките ни.

Президентът на БФХГ Илиана Раева, както и всички присъстващи на съвещанието, в тричасов анализ, изказаха своето мнение по отчета и подготовката. Под внимание бяха взети всички обективни и субективни причини за представянето и класирането. Оценката за класирането при индивидуалното е добра, с пълно единодушие, а при ансамбъла е незадоволителна, също с пълно единодушие. 

В същото време бе отчетено, че моментното състояние на всички състезателки индивидуално и ансамбъл е било на много добро ниво. Композициите и спортната форма на състезателките са били на необходимото конкурентно ниво, но допуснатите грешки са били решаващи за крайното класиране. Отчетено беше спортно-техническото израстване на всички състезателки. 

Илиана Раева, Деспа Кателиева и всички членове на УС направиха своя задълбочен анализ от представянето и отчета на треньорите и дадоха своите препоръки за бъдещата работата. Всички членове единодушно подкрепиха предложението на директора на НО Деспа Кателиева, треньорите и техните екипи да продължат работата си следващите 2 години до световното първенство за девойки. Отговорно, безпристрастно и професионално беше анализирана работата на треньорите и бяха отчетени не само недостатъците, но и техните достойнства и предимства, прекрасното им вписване като треньори в целия екип на националния отбор жени и девойки и отличната им работа заедно с треньорите на националните отбори - жени Весела Димитрова и Бранимира Маркова.

Идеята на ръководството на БФХГ е да създаде екип от компетентни треньори и хореографи, да има приемственост и атмосфера на професионализъм, здрава среда и условия за спокойна творческа работа на всички нива, да няма текучество на треньори,а да се търси налагането и трупането на опит, както е при всички наши конкуренти. В момента всички състезателки, участвали на световното първенство са на възстановителен лагер в Поморие.