Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева направи равносметка на изминалата седмица, в която нашите гимнастички спечелиха общо 8 от 8 възможни титли на Световната купа в Румъния.

Раева говори пред БНР и изрази увереност в успеха на Мария Петрова, която се бори за член на Техническия комитет на Международната федерация по гимнастика.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

"Нашата битка няма да е лека. Мария Петрова ще участва с още 16 кандидата за член на ТК по художествена гимнастика и то само за 6 места. Аз вярвам, че авторитета и позициите, които има Мария Петрова в художествената гимнастика от години, са голямо нейно преимущество. Мисля, че няма да имаме проблем да се зарадваме с победа т.е. тя да бъде избрана за член на ТК", заяви Раева и продължи по темата с представянето на тима ни в Румъния.

"За първи път имаме такъв златен уикенд. За мен е безкрайна радост, че момичетата успяха. Това за което най-много се радвам е, че играта им беше много силна. Това се отнася както за ансамбълът, така и за Боряна Калейн. За нас беше много важно в този старт преди световното първенство да проверим възможностите си, формата си и силите си. Това е нещото, което ме зарадва още повече“, коментира тя.