ИГРАЙТЕ БЛИЦ ГЕЙМ 4 - ТУК!

Председателят на федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева е бясна заради отношението на Международната федерация към българските съдии. Оказа се, че нито една наша представителка няма да бъде рефер на Световното първенство, което започна днес в Киев.

„Българската съдийка Даниела Велчева, която получи първа категория бреве (най-високата категория в съдийството в художествената гимнастика ) и е с втори резултат от над 100 съдии на Интерконтиненталния курс в Германия, няма да бъде допусната да съдийства на Световното първенство в Киев! Без съдия ще бъдем както в индивидуалното състезание, така и при ансамблите! Лишени от съдийство са и други държави като Австрия и Азербайджан. Неаргументирани обяснения от шефове на ФИГ ядосаха и озадачиха много специалисти в Киев. Не е ясно защо някои държави ще имат по три съдийки! Това абсурдно решение е на ФИГ! Нашата съдийка ще бъде страничен съдии в Киев до килима, ще вдига знаменцето при излизане на уред или състезателка извън терена, без право да съдийства“, пише официалният сайт на родната федерация по художествена гимнастика.

„Безпринципни и безобразни решения, нарушаващи регламента бяха взети от международната федерация. Жребий за съдии изобщо не е имало, а всичко е било решено, коя съдийка в коя комисия ще съдийства, а т. нар. жребий се е провел само за това - коя съдийка кой номер да бъде в съответната комисия. Такова нещо никога не се е случвало в художествената гимнастика! Всички са възмутени и потресени от случващото се!“, завършват нашите гимнастички./БЛИЦ