Президентът на българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева ще открие второто издание на международния и републикански турнир по художествена гимнастика "Angel's Cup", който се организира от клуб по художествена гимнастика ЦСКА. Надпреварата ще се проведе от 1 до 3 март в столичната зала "София".

Откриването е в петък (2 март) от 12:00 часа с потвърденото присъствие на Илиана Раева.

В състезанието ще вземат участие около 500 гимнастички от почти всички клубове в България, както и от Русия, Гърция, Австрия, Норвегия и Швейцария.

Специални гости ще бъдат още Мария Гигова, както и част от златните момичета – Ренета Камберова, Любомира Казанова и Снежана Дечева. Те ще наградят медалистките. Главен съдия на турнира ще бъде Марина Грозданова.

В надпреварата при жените ще стартират 17 гимнастички, сред които Петя Борисова, Ася Иванова, Мариета Иванова, Биляна Писова и други. Многобоят е в петък от 19.00 до 21.30 часа.

Входът за зрители е свободен.

Основни организатори на турнира са бившата националка и медалистка от големи първенства Биляна Проданова, нейната треньорка Светослава Калоянова, както и Виктория Данова, Евгения Стоева и други.