Н.Пр. Хироши Нарахира, извънреден и пълномощен посланик на Япония в България, беше специален гост на онлайн среща между България и Япония, която се проведе вчера в тренировъчната зала на "Арена Армеец", съобщиха от федерацията по художествена гимнастика.

Нарахира връчи на президента на централата Илиана Раева специален подарък от община Мураяма. Това е изключително модерна видео техника, която ще бъде полезна и от огромна полза на отбора при подготовката за олимпийските игри, както и специално изработени талисмани за късмет от организационния комитет в Мураяма.

Срещата протече в изключително приятно настроение, като целият български отбор поздрави лично японските ни приятели. Организаторите на лагера г-н Ягучи и г-н Хитоши, както и целият организационен комитет пожелаха здраве, успешна подготовка и заявиха, че очакват българките с нетърпение през юли в Мураяма.

Председателят на БФХГ Илиана Раева благодари от името на целия екип за подаръка и обеща, че сътрудничеството между двете страни ще продължи и след олимпиадата. На края на срещата тя проведе и личен разговор с г-н Ягучи, свързан със сътрудничеството, а отборът побърза да инсталира подаръка и да започне работа.