Националните състезателки по художествена гимнастика Невяна Владинова и Татяна Воложанина са с контузии и в момента не тренират, разкри президентът на федерацията Илиана Раева, информира "Монитор".

Раева каза, че поради нарушения тренировъчен процес и невъзможността състезателките да бъдат в залата, след подновяване на тренировките някои от тях са получили контузии.

"Невяна Владинова има травма във врата, възстановява се. Татяна Воложанина е с контузия на глезена, но тя не е тежка и с нея всичко ще бъде наред в най-кратки срокове. Катрин Тасева също има лека травма, но тя тренира, макар и не с пълни натоварвания. Леки болежки в крака има и Боряна Калейн, но тя също си тренира нормално, като леко щади болния крак, а Лъчезара Пекова е с фрактура на стъпалото", сподели Илиана Раева.

Тя следи изкъсо подготовката на всички национални отбори и каза, че ансамбъл -девойки е преобразен, много по-мотивиран и силен.

Раева разкри още, че във федерацията е получена покана за второто издание на онлайн турнира на Русия, като всички български гарнитури (ансамбъл и индивидуално) девойки и жени ще участват, но всеки отбор ще представи различен брой съчетания. Състезанието ще бъде в средата на септември, а в България момичетата ще се състезават от зала "София".

Засега европейското първенство е насрочено за ноември, но предстои ново събиране на Европейската централа за вземане на крайно решение дали тази година ще има шампионат на Стария континент или не.