Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева разкри какво се случва четирите заразени с коронавирус състезателки. Тя уточни, че две от тях са от женския отбор, а две от девойките, а всички състезателки не за първи път се подлагат на тестове за COVID-19.

"Тяхното състояние е добро, нямат температура. Личните им доктори и докторът на отбора са предписали медикаментите, които трябва да взимат. Изолирани са и се лекуват. Две от тях са от девойките ни, две от тях са от жените. Те все още са млади и при тях протича доста по-леко. Едно от момичетата има кашлица. Две от тях имаха температура. Вече нямат и почти не кашлят. В момента сме в грипов сезон, освен с коронавирус. Когато някоя от гимнастичките има температура, кашлица, винаги ги пращаме да си правят тестове. Наложи се досега няколко пъти, но нямаше такова нещо. Едно от децата имаше кашлица, вдигна температура и веднага казахме да си направи тест. Оказа се, че има коронавирус. Тогава всички, които са били в контакт, си направиха тест и се оказа, че още 3 от децата имат коронавирус.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Опитваме се максимално да спазваме всички предпазни мерки, които се изискват и препоръчват от Министерство на здравеопазването. Ние бяхме първата федерация, която проведе състезание на закрито и всичко мина благополучно. Всички състезания от държавния календар минахме - това са стотици деца и участници, при абсолютно спазване на мерките. Нямахме нито един заразен. Стараехме се, но няма как да изолираме състезатели от родителите им. Няма как родителите да знаят от самото начало, че са болни от коронавирус. Ако ние не осъзнаем, че трябва да се спазват мерките и абсолютно всичко, което се изисква, всеки ден ще има все повече и повече новозаразени. Но, ако сме дисциплинирани и отговорни, аз мисля, че нещата ще минат", заяви тя пред родна телевизия.