Президентът на федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева свиква извънреден Управителен съвет заради слабото представяне на ансамбъла и Мария Матева в индивидуалното. Ансамбълът остана на пето място в многобоя, но все още има шанс за медал в неделя, когато е финалът на обръчи и бухалки.

"В сряда свиквам извънреден УС във връзка с представянето на националния отбор - ансамбъл и индивидуално на Европейските олимпийски игри в Баку, на който ще предложа промени, касаещи подготовката. Вярвам, че това ще е от полза за отбора и бъдещето му представяне", заяви Илиана Раева.

"Днес приключи състезанието по художествена гимнастика индивидуално - многобой на Европейските Олимпийски игри в Баку. Българските гимнастички Мария Матева и Невяна Владинова играха съответно в първи и втори поток на състезанието. Мария започна първа. Игра неуверено, допусна груби грешки на три от съчетанията си и успя да изиграе единствено добре съчетанието си с обръч. Тревожен е фактът, че на поредно състезание показва слаба психика и допуска толкова груби грешки. Представянето и не отговаря на нейните възможности и затова трябва да се направи анализ и задължително да се промени начинът и на тренировки. Основният акцент трябва да падне върху подобряване на психическата и устойчивост. Трябва да се подобрят скоковете и амплитудата при равновесията. Особено внимание трябва да има при изработването на детайлите при техниката с лента, както и работа за артистичност при всичките четири уреда", коментира шефката.

"Невяна Владинова стартира смело, уверено, артистично и концентрирано. Показа израстване както в техническо отношение с уреда, така и по отношение на трудностите с тяло. Значително подобряване на пируетите и по- голямата част от равновесията. Има какво още да се желае за скоковете. Допусна някои неточности, които съм сигурна, че ще елиминира в тренировъчния процес. Влизането и на финал на бухалки е сигнал за нейната работа в правилна посока. Не искам да звучи като оправдание, но ако България имаше съдия на съдийската маса днес (Даниела Велчева не съдийства днес, защото беше страничен съдия на флаг) Невяна Владинова щеше да има друго , много по- добро класиране и при тази стабилна игра заслужаваше и още финали. Поздравявам я и вярвам, че това нейно представяне ще и даде стимул за още по- отговорни и ползотворни тренировки!

Конкуренцията е много силна и разнородна! При индивидуалното също ни очаква тежка битка, но при правилна и всеотдайна подготовка в оставащите 2 месеца съм сигурна, че ще успеем да постигнем поставените задачи."